Large Picture copy-contact

Dubbel Glas

Dubbel glas bestaat minimaal uit twee glasbladen die op een bepaalde afstand van elkaar luchtledig met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende spouw ontstaat.
Tegenwoordig wordt dubbel glas gemaakt door tussen de glasbladen een holle metalen of aluminium buis aan te brengen met een dubbele kitafdichting.
De binnenste kitlaag is butyl. Dit is een sterk hechtende elastische kit die de ruiten en de afstandhouder bij elkaar houdt.
Dubbel glas wordt toegepast in ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

zonwerend2

Zonwerend glas

Zonwerende beglazingen controleren de zonne-energie die een gebouw binnenkomt. Het gebruik van zonwerend glas verhoogt het binnencomfort dankzij een betere controle van de temperatuur. Het realiseert een aanzienlijke reductie op het gebruik van de airconditioning, spaart daarmee het milieu en houdt tevens uw energierekening onder controle. De mate van zonwering, gemeten aan de zontoetredingsfactor (ZTA) van de beglazing, hangt af van de hoeveelheid warmte die rechtstreeks door het glas wordt gereflecteerd en de geabsorbeerde hoeveelheid warmte die weer naar buiten wordt afgegeven.

steel look doorval 2

Hoogrendementsglas in uw bestaande ramen

U kan er tevens voor kiezen om uw enkel glas te laten vervangen door hoogrendementsglas.

  • Een kleine financiële kost voor een maximale impact.
  • Mogelijkheid tot extra premies.
  • Geen zware verbouwingen nodig.
velux

Herstel Velux glas

Is uw Velux ruit gebroken of is er aandamping opgetreden? Wanneer het kader nog in goede staat is, dan gaat deze vervanging vlot.
Velux werkt meestal met vaste standaardafmetingen, zo kunnen wij u steeds een accurate en snelle offerte aanbieden, zonder verrassingen.
Bel of mail ons gerust voor een offerte.

Hoe vind ik het type van mijn Velux-raam terug?

Kantel het Velux-raam en bekijk de kopse kant van het tuimelend gedeelte.
Daar ziet u een metalen plaatje met een GGL of GGLT- code: bv GGL-1.
Geef ons het type en de maatcode door, wij maken u een snelle & vrijblijvende offerte op.

20200513_135718

Windschermen

Wenst u optimaal te genieten van uw zitruimte aan het tuinhuis, dat kan.
Wij bieden u op maat gemaakte windschermen, in gelaagd glas of securite beglazing, al dan niet met een Steellook-onderverdeling.

triple_glazing

3-Dubbel Glas (Triple)

Beglazing bestaande uit 3 glasbladen waarvan de buitenste bladen voorzien zijn van
superisolerende coatings en het binnenblad een extra klare (of geharde) ruit is.
Triple beglazing maakt hoge thermische prestaties mogelijk, van 0,9 tot 0,6 W/(m².K) dankzij een argon of krypton gasvulling. Daardoor wordt deze beglazing toegepast in gebouwen met extreem lage energie-eisen (vb. passieve woningen).
Verschillende andere opties kunnen zoals bij dubbele beglazing toegevoegd worden, zoals veiligheidsglas, zonwerendheid, geluidswerendheid.

  • Middelste ruit dient ofwel gehard te worden of een clearvision te zijn.
  • K-waarde: onder 1.0
  • Reeds verplicht bij Passieve woningen.
phonibel

Akoestisch Glas

Geluid kan zowel overdag als ’s nachts een bron van ergernis zijn binnenin een woning. Er bestaan echter manier om U hiertegen te gaan beschermen door middel van geluidswerende beglazing.

Deze toepassing is reeds mogelijk met enkele beglazing doch het hoogste rendement (=meeste geluidsreductie) is te halen bij dubbele beglazing. Geluid op zich bestaat uit verschillende tonen (hoge – lage) die we zoveel mogelijk wensen tegen te houden.

Er bestaat een zeer uitgebreid gamma aan geluidswerende beglazing waarbij de prijs en de efficiëntie recht evenredig zijn met elkaar. Een simpele a-symetrische dubbele beglazing (6-15-4) bezorgt U reeds een zekere geluidsisolatie.

Men kan echter verder gaan waarbij men geluidsisolerende PVB’s gaat gebruiken bij beide glasbladen (toepassingen bij luchthaven).

veiligheidsglas4

Inbraakwerend Glas

Dubbelglas waarvan 1 of 2 glasbladen uit veiligheidsglas bestaat, noemt met Inbraakwerend glas.
Doorgaans bestaan er 2 soorten veiligheidsglas:

GELAAGD glas bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door één of meerdere transparante kunststof lagen uit polyvinylbutyral (PVB).
Met het blote oog is deze PVB folie praktisch niet te onderscheiden, doch zijn technische kenmerken zijn alom bekend.

GEHARD glas is floatglas dat een thermische behandeling heeft ondergaan, dit om de breuksterkte te verhogen en de breukvorming te wijzigen (breuksterkte is 5-6 keer hoger dan bij floatglas).
Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden.
Wanneer het glas breekt, valt het in kleine deeltjes (met afgevlakte kanten) uiteen, met beperkt risico op verwondingen.
In gebouwen wordt dit soort glas gebruikt voor glazen deuren, inkompuien, borstweringen, douchecellen, wanden, enz…