Voor wie en welke werken?

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Huidige premies en overgangsmaatregelen

In afwachting van de start van Mijn VerbouwPremie, kunt u de bestaande renovatiepremie en de energiepremies van Fluvius afzonderlijk aanvragen tot en met 30-6-2022 als u aan de voorwaarden voldoet. Personen en gezinnen die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie moeten goed het oude en het nieuwe premiestelsel vergelijken. De nieuwe Mijn VerbouwPremie kan mogelijks interessanter zijn voor u. In dat geval dient u uw premieaanvraag uit te stellen tot 1 oktober 2022 bij de aanvang van Mijn VerbouwPremie.

Vanaf 1 oktober 2022 kunt u Mijn VerbouwPremie aanvragen voor facturen (of delen van facturen) waarvoor u nog geen renovatiepremie en/of energiepremie bij Fluvius heeft aangevraagd en waarvoor nog geen premie werd toegekend en dit voor alle categorieën van werken. Heeft u in het verleden een renovatiepremie of de energiepremie van Fluvius aangevraagd voor bijvoorbeeld werken aan de muren? Dan kunt u zonder wachttijd Mijn VerbouwPremie aanvragen voor andere facturen en andere werken binnen de categorie muren. Klik hier voor meer informatie over de overgangsmaatregelen.

Naast Mijn VerbouwPremie zijn er nog andere premies voor renovatie én energiebesparende investeringen. Meer informatie over die premies vindt u via de Premiezoeker of op Energiesparen.be